A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát.

Kedves Látogató!

Kérem, engedje meg, hogy néhány mondattal bemutassam iskolánkat.
A Kadafalvi Általános Iskola Kecskemét egyik legdinamikusabban fejlődő kertváros részében helyezkedik el, amelynek gyökerei 100 évnél korábbra nyúlnak vissza. Jelenlegi épületében több átalakítással, bővítéssel évtizedek óta folyik az oktatás.
Az iskolánk környezetét a nyugodt, csendes, természet közeli, családias légkör jellemzi. Évfolyamonként egy-egy osztályunkba nemcsak a beiskolázási körzetből, de Ballószögről, Kecskemétről, Helvéciáról is járnak tanulók. Felnőtté váló volt tanítványaink is szívesen hozzák gyermekeiket az intézménybe.
A városrész adottságaiból fakadóan az iskola egyfajta közösségi színtér, és mi igyekszünk minél több lehetőséget adni felnőttnek-gyereknek, hogy bejöjjenek hozzánk. Nyitottak vagyunk különféle programokra, lehetőséget adunk a szülőknek, hogy betekinthessenek az intézmény életébe, a gyerekek iskolai mindennapjaiba. Ha igénylik, megpróbáljuk segíteni őket apróbb-nagyobb problémáik megoldásában, ügyintézéseikben.
Osztálylétszámaink optimálisak ahhoz, hogy a képességek szerinti fejlesztést előtérbe helyezve oktassuk a tanulókat, éppen ezért a pedagógusok nagy gondot fordítanak a tankönyvválasztásra is.
Délutánonként a másnapra történő felkészülésen kívül számos szabadidős elfoglaltság is belefér az időbe. Ehhez jó eszközellátottság, számítógépterem internetes hozzáféréssel, jól felszerelt tornaterem biztosítja a tárgyi feltételeket. Igyekszünk széles körben lehetőséget biztosítani ahhoz, hogy minél több tanulónk találhasson az érdeklődési körének megfelelő programot - szakkörök, kézműves foglalkozások, színház- és mozi látogatás formájában. Az egészséges testmozgáshoz barátságos környezet, füves játszótér, kiserdő, focipálya áll rendelkezésre. A Katona József Megyei Könyvtár fiókkönyvtára működik iskolánkban, így a könyvállományunk kiterjedt.

Egész évben az ünnepekhez, fontosabb eseményekhez kapcsolódva szervezünk programokat, közösségformáló, hagyományteremtő megmozdulásokat. Ezeken rendszeresen vendégül látjuk az óvodásokat, mert nagyon fontos számunkra az iskola utánpótlását biztosító óvodai csoportokkal való hatékony együttműködés, jó kapcsolat. A leendő elsősöknek és szüleiknek Iskolanyitogató programsorozattal igyekszünk bemutatni intézményünket.
Évek alatt hagyománnyá lett nyári táborainkkal körbejárjuk Magyarországot, amelyeket támogatói segítséggel igyekszünk megfizethetővé tenni.
Természetesen mindez csak egy elhivatott pedagógusgárdával működhet jól.

Legfontosabb pedagógiai feladatunk a tanulók teljes személyiségének fejlesztése, valamint a tanulók korszerű ismereteinek, képességeinek, készségeinek kialakítása és bővítése. Nevelőink szellemileg, erkölcsileg és testileg egészséges nemzedéket kívánnak nevelni a ránk bízott gyermekekből.
Intézményünkben olyan légkört kívánunk teremteni, ahol tanulóink otthon érezhetik magukat. Minden gyermek számíthat a pedagógusok jóindulatú segítségére tanulmányi munkájában és életének egyéb problémáiban. Biztosítjuk a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók számára a képesség-kibontakoztató foglalkozásokat, melyek lehetővé teszik számukra a sikeres integrációt, illetve azt, hogy képesek legyenek megfelelni a sikeres társadalmi beilleszkedés követelményeinek.
Intézményünk – elsősorban a szülőkkel ápolt kapcsolatok révén – folyamatosan részt kíván venni lakóhelyünk életében.

Pedagógiai programunkban nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy iskolánk ne csak a szakmai munkában vegye fel a versenyt a város többi iskolájával, hanem törekedjünk olyan hangulat kialakítására ebben a kicsi intézményben, ahol öröm a tudás elsajátítása. Hosszú évek alatt olyan pedagógusközösség jött itt létre, amely ezt a kitűzött célt elfogadja, és rendelkezik azokkal az eszközökkel, amelyekkel az megvalósítható. Igyekeznek magukat tovább képezni, hogy olyan módszerek birtokába jussanak, amelyekkel az oktató munka még eredményesebb lehet. A lemaradó tanulókat délután korrepetálják, fejlesztik kiscsoportos vagy egyéni keretek között. Évek óta felvételi előkészítőket szervezünk magyar illetve matematika tantárgyakból, hogy a tanulók eredményes felvételit tehessenek a középiskolába. Visszajáró diákjaink sikerei mutatják, hogy egy ilyen kis iskola egyaránt jó alapokat adhat a későbbi diplomásoknak, szakmunkásoknak.

Intézményünkben hosszú évek óta komoly zenei képzés folyik; a Líra Alapfokú Zeneművészeti Iskola szárnyai alatt diákjaink zongorán, szintetizátoron, dobon gyakorolhatnak későbbi „zenei karrierjükre”. Öröm hallani délutánonként a termekből kihallatszó önfeledt dallamokat.